Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα παρουσιάσει την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, στις 22:30,την αγγλική ταινία του Michelangelo Antonioni Μπλόου Απ (Blow Up), που προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 1966.

Πρωτότυπη διασταύρωση του κινηματογράφου του Αντονιόνι με το αγγλικό Free Cinema, το Μπλόου Απ μιλά για έναν κόσμο πέρα από τις αισθήσεις, έναν κόσμο που μεγεθύνεται, όπως ακριβώς μιλούσε ο Ρολάν Μπαρτ. Η εικόνα της φωτογραφίας καταργεί κάθε αντίληψη και οδηγεί το φωτογράφο, άρα και το θεατή, στην αιώρηση, στο παιχνίδι της παντομίμας και στην απόλυτη σιωπή. Η ανθρώπινη φιγούρα ολομόναχη σε έναν πελώριο άδειο χώρο είναι το απόλυτο σύμβολο του μεγάλου Ιταλού κινηματογραφιστή.

Πρωταγωνιστές, ο Ντέηβιντ Χέμμινγκς, η Βανέσσα Ρεντγκρέηβ, η Σάρα Μάϊλς, η Τζέην Μπίρκιν και η εκθαμβωτική Βερούσκα. Το σενάριο συνέγραψαν ο Αντονιόνι με τον Τονίνο Γκουέρρα, και η πολύχρωμη φωτογραφία είναι του πολύ μεγάλου καλλιτέχνη Κάρλο Ντι Πάλμα (Η Κόκκινη Έρημος, Η Χάννα Και Οι Αδελφές Της). Τη μουσική υπογράφει ο Αμερικανός τζαζίστας Χέρμπυ Χάνκοκ.

Η ταινία διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά.  Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312