Αντέλα Μέρμηγκα

Αντέλα Μέρμηγκα

Στην ARTENS εισηγείται το σεμινάριο ΟΡΘΟΦΩΝΙΑΣ

Η Αντέλα Μέρμηγκα είναι ηθοποιός και καθηγήτρια ορθοφωνίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και δουλεύει. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Πέλου Κατσέλη. Η καθηγήτρια του Εθνικού Ωδείου Καίτη Παπαλεξοπούλου υπήρξε δασκάλα της στο τραγούδι και την ορθοφωνία. Παράλληλα σπούδασε Γραφικές Τέχνες στη Σχολή Δοξιάδη. Επίσης σπούδασε χορό κοντά στον Γιάννη Μέτση, τον Λεωνίδα ντε Πιάν και στη σχολή της Ραλλού Μάνου.

Σαν ηθοποιός δούλεψε στο θέατρο: Στοά (Άσμα για το σκιάχτρο της Λουσιτανίας, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη (Εβίτα), με το Μίνω Βολανάκη, την Ασπασία Παπαθανασίου (Αντιγόνη), τη Θεατρική Έξοδο (Προμηθέας Δεσμώτης), με την Μαριέττα Ριάλδη (Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε), το Ελληνικό Χορόδραμα (Ραλλού Μάνου) (Ορέστης) και σε άλλες θεατρικές παραστάσεις. Στην τηλεόραση έπαιξε στην καθημερινή σειρά (Για μια θέση στον ήλιο), επίσης στις σειρές ( Βαμμένος ήλιος, συκοφαντία του αίματος, Χειμερινή έξοδος). Στα θεατρικά της ΕΡΤ : Βάσσα Ζελεζνόβα , Πάρτυ στην άμμο, Οι περιθωριακοί.

Από το 1988 μέχρι το 2008 έκανε εκπομπές στο ραδιόφωνο (στον 902” fm, στο Γ’ πρόγραμμα και το Β’ πρόγραμμα της ΕΡΑ) για κλασική μουσική και λογοτεχνία .

Διδάσκει το μάθημα της ορθοφωνίας από το 1990. Κάνει σεμινάρια ορθοφωνίας σε δημοσιογράφους και στελέχη επιχειρήσεων. Από το 2003 διδάσκει στην Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.