Άρης Δαβαράκης

Άρης Δαβαράκης

Στην ARTENS διδάσκει το Σεμινάριο ΣΤΙΧΟΥΡΓΙΚΗΣ

Ο Άρης Δαβαράκης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1953 και ζει στην Αθήνα από το 1964.

Σπούδασε στο Παρίσι Lettres Modernes αλλά το αληθινό πανεπιστήμιο Τέχνης που τον καθόρισε ήταν το “Τρίτο Πρόγραμμα” του Μάνου Χατζιδάκι όπου ξεκίνησε από τα 22 του να κάνει εκπομπές και να γράφει τραγούδια. Η συνεργασία του με τον Χατζιδάκι σε νεαρή ηλικία και η επιτυχία της “Μπαλάντας των αισθήσεων και των παραισθήσεων” από την “Πορνογραφία” (του Μ.Χ) τον καθιέρωσαν αμέσως σαν στιχουργό.

Έχει γράψει από το 1980 έως και σήμερα εκατοντάδες τραγούδια με συνθέτες και ερμηνευτές σαν τον Χρήστο Νικολόπουλο, τον Νίκο Αντύπα, την Ευανθία Ρεμπούτσικα, τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, τον Κώστα Μακεδόνα, τον Κώστα Τουρνά, τον Γιάννη Κότσιρα, την Ελλη Πασπαλά, την Δήμητρα Γαλάνη, την Χαρούλα Αλεξιου, τον Γιώργο Νταλάρα, τον Δημήτρη Μπάση, την Λίτσα Διαμάντη, τον Σάκη Ρουβά, τον Ποίμη Πέτρου, την Νέλλυ Βαβάσση, τον Γιώργο Περρή και δεκάδες ακόμα ανθρώπους του τραγουδιού.

Έχει μεταφράσει για το Θέατρο έργα πρόζας και έχει κάνει τους Ελληνικούς στίχους για πάνω από δέκα γνωστά μιούζικαλ. Οι πιο πρόσφατες συνεργασίες του (2017) είναι με τον Γιώργο Περρή (μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα) και την Αφροδίτη Χατζημηνά (μουσική Χρήστου Νικολόπουλου).

Γράφει το 5ο βιβλίο του (“Ο Πρωθυπουργός” κυκλοφόρησε στο τέλος του 2016).

Απο το 81 οπότε “έκλεισε” το “Τρίτο” του Χατζιδάκι, εχει εργαστεί αμέτρητες εργατοώρες σε γνωστούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε περιοδικά και σε εφημερίδες και, την τελευταία δεκαετία σε ιντερνετικά sites (protagon, toportal κ.α). Έχει εκδώσει δυο φορές το περιοδικό “Πρόσωπα” – μια στην δεκαετία του 80 (black & white) και μια στα 90’s (έγχρωμα).