Μαρίνα Αθανασιάδου

Μαρίνα Αθανασιάδου

Στην ARTENS εισηγείται το σεμινάριο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ

Η Μαρίνα Αθανασιάδου είναι ιστορικός τέχνης – μουσειολόγος / ανεξάρτητη επιμελήτρια εκθέσεων.
 Από το 2000 εκπονεί μουσειολογικές μελέτες για μουσεία με πιο πρόσφατο το Μουσείο Θεοδωράκη στη Ζάτουνα και το Μουσείο της Βυτίνας.

Το 2007 δημιούργησε το ΑΑΑ, έναν πολυμορφικό χώρο παρουσίασης και προώθησης της σύγχρονης τέχνης στην Αθήνα. Παράλληλα είναι διευθύντρια της γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου στη Θεσσαλονίκη (έτος ίδρυσης 1987).

Την περίοδο 2002 έως 2004 είχε την επιμελητική και επικοινωνιακή επίβλεψη του πειραματικού χώρου σύγχρονης τέχνης LAB Art Projects στην Αθήνα.

Την περίοδο 1999-2001 εργάστηκε ως επιμελήτρια εκθέσεων, υπεύθυνη επικοινωνίας και οργάνωσης πωλητηρίου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης.

Από το 1999 μέχρι σήμερα έχει επιμεληθεί πολλές θεματικές εκθέσεις σε μουσεία, πολιτιστικά κέντρα, ανεξάρτητους πολιτιστικούς φορείς και αίθουσες τέχνης σε όλη την Ελλάδα.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς ιστορικούς τέχνης και επιμελητές εκθέσεων μεταξύ των οποίων ο Ντένης Ζαχαρόπουλος (για τη διαμόρφωση της Συλλογής Λεωνίδα Μπέλτσιου), η Ματούλα Σκαλτσά, η Μαρία Κοτζαμάνη. Αρθρογραφεί, ως ανεξάρτητη συνεργάτιδα στο εβδομαδιαίο έντυπο Athens Voice.

Σπούδασε Οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ιστορία της Τέχνης στο American University στο Παρίσι και Arts Management στο City University του Λονδίνου.

*Το έργο στο background της φωτογραφίας είναι του Απόστολου Γεωργίου.