Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα ξεκινούν την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, στις 22:15, τον φετινό κύκλο κινηματογραφικών προβολών – ARTENS Cinema Nights, με την Τσεχική κωμωδία του Milos Forman, Φωτιά… Πυροσβέστες (Hori, Ma Panenko / The Firemen’s Ball), που γυρίστηκε το 1967, ένα χρόνο πριν την πτώση της κυβέρνησης Ντούμπτσεκ και τη Σοβιετική εισβολή στην Τσεχοσλοβακία.

Ο αλληγορικός χαρακτήρας αυτού του μικρού διαμαντιού εντοπίζεται στην αποτυχία του κάθε σχεδίου, των συλλογικών διαδικασιών, της ανθρώπινης βλακείας και της διαφθοράς κατά τη διάρκεια του ετήσιου χορού των πυροσβεστών. Η ανικανότητά τους και το χάος δεν μπορούν παρά να διακοπούν από μια αληθινή φωτιά. Είναι μια σατιρική ιστορία, της οποίας τις πολιτικές αιχμές σωστά ερμήνευσαν όσοι την υπονόμευσαν και την πολέμησαν στην εποχή της. Προβλήθηκε μόνο για τρεις εβδομάδες τον καιρό της περίφημης “Άνοιξης Της Πράγας” το 1968, για να απαγορευτεί στη συνέχεια δια παντός στη χώρα της και να λατρευτεί στη Δυτική Ευρώπη, όπου και διέφυγε ο λαμπρός Τσέχος δημιουργός της.

Η ταινία Φωτιά… Πυροσβέστες είναι γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Μιλός Φόρμαν και φωτογραφημένη από τον μεγάλο συνεργάτη του Μιροσλάβ Όντριτσεκ.

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 22:15, η ταινία διαρκεί 1 ώρα και 10 λεπτά. Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
(καθημερινά: 12:00- 22:00) ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312