Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 11 Μαϊου 2018, την ιταλική κωμωδία του Dino Risi Ο Φανφαρόνος (Il Sorpasso), που προβλήθηκε το 1962.

Στον κολοφώνα της λάμψης της Commedia All’ Italiana, αλλά και της μεγάλης οικονομικής ανόδου στην Ιταλία μετά τον Πόλεμο, ο σπουδαίος Ντίνο Ρίζι παραδίδει την τέλεια ισορροπία κωμωδίας και τραγωδίας, αλλά και την ιδανική ταινία δρόμου μέσα στον καυτό Αύγουστο. Όλες οι πλευρές της κοινωνίας του ’60 και όλο το τοπίο μιας χώρας βρίσκονται στη μακρά διαδρομή μιας μέρας. Κάπου θυμίζοντας το Πλαγίως (2004) του Αλεξάντερ Πέην, κάπου και το Σαββατοκύριακο (1967) του Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, το ταξίδι του Ρίζι ακολουθεί τον μεγάλο κηφήνα Βιττόριο Γκάσμαν μαζί με τον ντροπαλό φοιτητή Ζαν-Λουί Τρεντινιάν από τη Ρώμη μέχρι την Τοσκάνη, από την ερημιά της ηλιοκαμμένης πόλης μέχρι τη Μεσόγειο, από την ανεμελιά μέχρι την καταστροφή.

Το σενάριο αυτού του αριστουργήματος είναι γραμμένο από το διάσημο δίδυμο Έττορε Σκόλα και Ρουτζέρο Μακάρι, οι εκτυφλωτικές ασπρόμαυρες εικόνες είναι του φωτογράφου του Ζαμπρίσκι Πόϊντ και των Τρωάδων Άλφιο Κοντίνι και η μουσική του Ριτζ Ορτολάνι.

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 22:30, η ταινία διαρκεί 1 ώρα και 40 λεπτά. Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
(καθημερινά: 12:00- 22:00) ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312