Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα προβάλουν την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, στις 22:15, το ιταλικό δράμα του Roberto Rossellini, Ο Στρατηγός Della Rovere, που προβλήθηκε το 1959.

Μοναδική στην Ιστορία συνάντηση των δυο μεγάλων εκπροσώπων του Ιταλικού Νεορρεαλισμού, του Ρομπέρτο Ροσσελλίνι (Ρώμη, Ανοχύρωτος Πόλις) και του Βιττόριο Ντε Σίκα (Κλέφτης Ποδηλάτων), με τον πρώτο ως σκηνοθέτη και το δεύτερο ως τραγικό πρωταγωνιστή. Ο Στρατηγός Ντέλλα-Ρόβερε είναι μια ιστορία προδοσίας, ασαφούς ηθικής ταυτότητας, υποκρισίας και αντίστασης. Μετά τις πρώτες ρεαλιστικές του ταινίες, μετά και την περίοδο Ίνγκριντ Μπέργκμαν, ο ώριμος πλέον Ροσσελλίνι επιστρέφει στο αγαπημένο του κλίμα της Γερμανικής Κατοχής στην Ιταλία, της φτώχειας και του πατριωτισμού.

Στο ξεχασμένο αυτό διαμάντι το σενάριο έχει γράψει ο σπουδαίος Σέρτζο Αμιντέϊ, μεταξύ πολλών αριστουργημάτων σεναριογράφος και του Ροσσελλίνι και του Ντε Σίκα.

Η διάρκεια της ταινίας είναι 2 ώρες και 6 λεπτά. Η προβολή θα ξεκινήσει στις 22:15. Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312