Τον προσεχή Δεκέμβριο (μεταξύ 18 και 22) ο Πολιτιστικός Οργανισμός ARTENS (www.artens.gr) στα πλαίσια της προσφοράς του στις τέχνες και τον πολιτισμό προγραμματίζει να διοργανώσει ένα πενθήμερο φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει performances (θεατρικές, εικαστικές, μουσικές, χορευτικές, αφήγηση παραμυθιού, μόδα, body art, ποίηση, παιχνίδια ζωντανής δράσης), installations, comic, φωτογραφία, film (fiction, animation, ντοκιμαντέρ), video art, έργα VR, digital art, ηχητικά περιβάλλοντα, sound art, textile art, experimental media.

Το ΞΟΥΘ FESTIVAL είναι ένα φεστιβάλ που εμπνέεται από το μυθιστόρημα του Ιάκωβου Πιτσιπίου «Ο Πίθηκος Ξουθ» (1848). Ο Ξουθ γίνεται ένα έμβλημα για κάθε ανισότητα και διάκριση, εξατομικευμένη ή που αφορά πληθυσμιακή ομάδα, για τη δυνητική μετάπτωση του ανθρώπου από την κατάσταση του υποκειμένου στην κατάσταση του αντικειμένου που καθημερινά επιτελούμε προβάλλοντας τελικά σε αυτούς που επιθυμούμε μια άλλη εικόνα του εαυτού μας, που έχουμε ανασύρει, αφού έχουμε συλλογικά πρώτα απωθήσει. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης του ΞΟΥΘ FESTIVAL απευθύνουμε πρόσκληση σε οργανισμούς, εταιρείες και ιδιωτικούς φορείς που επιθυμούν μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης και της ανάδειξης των πολιτιστικών αγαθών να προσφέρουν την χορηγία τους (χρηματική, υλική, επικοινωνίας κ.τ.λ), να επικοινωνήσουν μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία, ώστε να διαμορφώσουμε ανάλογα και τους όρους προβολής του χορηγού τόσο κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ όσο και μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ARTENS.

Παραγωγή: ARTENS
Επιμέλεια Festival: Καλλιτεχνική Σύμπραξη Magenta (Έλενα Τιμπλαλέξη, Κατερίνα Σωτηρίου)
Συντονισμός Παραγωγής: Στέλιος Μήτσος / Χρύσα Λαστίκη
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Evi Peterson – Art Director & Managing Partner of ARTENS

PARTNERS_XOUTH_FESTIVAL

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
T: 210 33 17 312

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:
Evi Peterson – Art Director & Managing Partner
T: 210 33 17 312
Μ: 6944 166 246
Ε: info@artens.gr

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ARTENS_XOUTH

 

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού