Η Γυναίκα στο σινεμά. Λίγα λόγια από τον Πάνο Παππά, σκηνοθέτη, storyboard artist, θεωρητικό του κινηματογράφου και καθηγητή του σεμιναρίου της Ιστορίας της Κινηματογράφου στην ARTENS.
Πάνος Παππάς
Ο Πάνος Παππάς ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως σκηνοθέτης, storyboard artist και θεωρητικός του κινηματογράφου. Έχει σπουδάσει Νομικά, Σκηνοθεσία, Σχεδιασμό Κινουμένων Σχεδίων και έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα για τον κινηματογράφο (European Films Crossing Borders, Trans Atlantic Partners, Sources2).
Είναι βαθύς γνώστης του κινηματογράφου και αφοσιωμένος σινεφίλ σε όλη του τη ζωή, και έχει γράψει πολλά άρθρα σε περιοδικά κινηματογράφου και τέχνης (Περιοδικό Σινεμά, Περίτεχνο, Εν Αθήναις κ.α.). Είναι συγγραφέας του βιβλίου “Μωρίς Ζαρ, Η Μουσική των Εικόνων” και εικονογράφος του παιδικού κόμικ “Η Σάρα & Η Μάρα” (Περιοδικό “Το Ρόδι”). Έχει εργαστεί επίσης ως παραγωγός κινηματογραφικών εκπομπών στο ραδιόφωνο (“Η Συνέχεια Επί Της Οθόνης”, “Μουσική στην άκρη του Φιλμ”, “Θερινό Σινεμά”).
Στη φιλμογραφία του περιλαμβάνονται τα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ “Αν Ήμουν Εκεί”, “Το Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο”, η μίνι-σειρά ντοκιμαντέρ “Με τη Μορφή των Ανθρώπων”, η τηλεταινία “Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;”, οι μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας “Memory Reloaded”, “Γράμματα στο Μέλλον”, “Το Κόκκινο Τηλέφωνο”, καθώς και πάνω από πενήντα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, σειρές ντοκιμαντέρ και fillers κινουμένων σχεδίων. Πολλές από τις ταινίες του συμμετείχαν και βραβεύτηκαν σε φεστιβάλ στην Ελλάδα, Ιταλία, Σουηδία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.
Πρόσφατη επιτυχία του είναι η καλλιτεχνική τηλεοπτική σειρά 16 επεισοδίων “Αρχαίων Δράμα”, η οποία συνεχίζει να προβάλλεται στην ΕΡΤ. Αυτόν τον καιρό βρίσκεται στην προετοιμασία της μεγάλου μήκους ταινίας του επιστημονικής φαντασίας “Μνήμη”.
Εδώ και πολλά χρόνια διδάσκει Ιστορία του Σινεμά, Σκηνοθεσία και Storyboard σε ιδιωτικές σχολές, ενώ η κινηματογραφική του συλλογή ξεπερνά τις 8.000 ταινίες.
Το 2016 διετέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής στο 39ο Εθνικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Leave A Comment