ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ARTENS

Η «ARTENS» είναι ένας Πολιτιστικός Οργανισμός που ξεκίνησε το 2016 από μια ομάδα νέων καλλιτεχνών και θεωρητικών του πολιτισμού, που δημιούργησαν στο κέντρο της Αθήνας έναν καινούργιο, φιλόξενο χώρο με σεμινάρια, εκδηλώσεις και δράσεις για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό.

Η ARTENS στεγάζεται στην οδό Βουκουρεστίου 40 στο κέντρο της Αθήνας σε ένα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής μεσοπολεμικό κτίριο. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της έχουν λάβει χώρα δεκάδες Σεμινάρια και εργαστήρια για τα Εικαστικά, τη Λογοτεχνία, το Θέατρο, τον Κινηματογράφο, την Πολιτιστική Διαχείριση αλλά και την Ιστορία και τη Φιλοσοφία, τα οποία έχουν παρακολουθήσει εκατοντάδες συμμετέχοντες. Επίσης έχουν διοργανωθεί δεκάδες εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος τις οποίες έχουν τιμήσει ως εισηγητές ή και με την παρουσία τους πολύ σημαντικοί άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών και του Πολιτισμού.

Σκοπός της «ARTENS» είναι να καλλιεργηθεί μια διαδραστική σχέση μεταξύ νέων δημιουργών, καλλιτεχνών και σπουδαστών και να δημιουργηθεί μια ζωντανή κυψέλη που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και που εν τέλει θα συνδιαμορφώσει τη σύγχρονη τέχνη και τον πολιτισμό.

Μέσα από εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, ομιλίες, εκθέσεις, ξεναγήσεις, αλλά και καλλιτεχνικές δράσεις η «ARTENS» απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους, τόσο σε αυτούς που συμμετέχουν στα σεμινάρια, αλλά και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

Επιθυμία της «ARTENS» είναι να ενισχύσει έναν ουσιαστικό και διαρκή καλλιτεχνικό και κοινωνικό διάλογο και επιδίωξή της να αποτελέσει σημείο συνάντησης και γνωριμίας διαφορετικών ανθρώπων που μοιράζονται κοινές ανησυχίες και ενδιαφέροντα για την κοινωνία, τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Το 2019 η ARTENS, υπό την αιγίδα & την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργάνωσε ένα πενθήμερο διεθνές φεστιβάλ από τις 18 έως τις 22 Δεκεμβρίου 2019 με τίτλο ΞΟΥΘ Festival, που εμπνέεται από το μυθιστόρημα του Ι. Πιτσιπίου «Ο Πίθηκος Ξουθ ή Τα Ήθη του Αιώνος (1848)». Το φεστιβάλ που τίμησαν με την παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών, όπως και πλήθος κόσμου και πραγματοποιήθηκε σε δύο χώρους ταυτόχρονα στην έδρα της ARTENS (Βουκουρεστίου 40) & σε τριώροφο νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Βουκουρεστίου 33.

Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

 

Η ARTENS είναι εγγεγραμμένη και στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (με Κ. Αριθμό Μητρώου: 3677), από το οποίο έχει λάβει επιχορήγηση για το έτος 2019, και το 2021 για την υλοποίηση Festival.

 

 

 

 

Η ARTENS είναι μέλος του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων – Athens Culture Net, και του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Αθηνών.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΧΕΣ

Στον άνετο και φιλικό χώρο της  Artens, πέρα από τα σεμινάρια και τις θεματικές εκδηλώσεις, θα βρείτε ακόμα βεστιάριο, μικρή βιβλιοθήκη τέχνης και αναγνωστήριο.

Βιβλιοθήκη τέχνης στην Artens

Ακόμη, με κάθε εγγραφή εξασφαλίζετε την κάρτα μέλους που σας παρέχει ειδικές τιμές στην αγορά βιβλίων συγκεκριμένων εκδοτικών οίκων μαζί με άλλα προνόμια.

Κάρτε μέλους Artens