Project Description

Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά

Εισηγείται η Μαρία Μπρανίδου

Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιάΣτο Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά στην ARTENS με την Μαρία Μπρανίδου, το θεατρικό παιχνίδι γίνεται μέσο απελευθέρωσης της φαντασίας και της δημιουργικότητας του παιδιού. Με το θεατρικό παιχνίδι το παιδί αναδημιουργεί με συμβολικό τρόπο τον κόσμο, τον ονομάζει, τον δέχεται. Με έμμεσο τρόπο μαθαίνει τον εαυτό του, τη σχέση του με τους άλλους.

Το θεατρικό εργαστήρι προτείνει ένα χώρο όπου τα παιδιά θα είναι ελεύθερα να εκφραστούν, να πειραματιστούν, να γνωριστούν, να μοιραστούν. Ένα χώρο όπου το κάθε παιδί κρατώντας την διαφορετικότητα του θα μπορέσει να γίνει μέρος της ομάδας χρησιμοποιώντας τον λόγο, την κίνηση, τη μνήμη, τη φαντασία του. Σκοπός είναι μέσα σ’ ένα πλαίσιο πειθαρχίας και εμπιστοσύνης, με τη βοήθεια της εμψυχώτριας, το παιδί να έρθει σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου. Μέσω παιχνιδιών και ασκήσεων, με αφορμή ένα αντικείμενο, μια μουσική, ένα κείμενο, το παιδί καλείται να αυτοσχεδιάσει. Μαθαίνει δηλαδή να χρησιμοποιεί τη φαντασία του, να παίρνει πρωτοβουλίες, να είναι ενεργητικό αλλά ταυτόχρονα να ακούει τους άλλους, να επικοινωνεί, να εκφράζεται ομαδικά. Το παιδί εξοικειώνεται με το σώμα, τη φωνή και τα συναισθήματα του και εκφράζεται αυθόρμητα και δημιουργικά.

Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και την σύσταση της ομάδας, θα δουλέψουμε πάνω σε θεατρικά κείμενα μαθαίνοντας τους κανόνες του θεάτρου, και θα  χτίσουμε σιγά-σιγά την μικρή μας παράσταση που θα παρουσιάσουμε στο τέλος της χρονιάς.

Συχνότητα:

 • Σάββατο 11.00 – 12.00 μ.μ. (για παιδιά  3-5 ετών)
 • Σάββατο 12.00 – 13.00 μ.μ. (για παιδιά  10-12 ετών)
 • Σάββατο 13.00 – 14.00 μ.μ. (για παιδιά  6-9 ετών)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:  Εγγραφές όλο τον χρόνο.

ΚΟΣΤΟΣ:  Εισφορά των μικρών φίλων της ARTENS, για το κάθε μάθημα: 60 € τον μήνα.
Εγγραφή: 30 (περιλαμβάνει την εγγραφή, την κάρτα μέλους και τα υλικά όλου του έτους)

ΕΙΔΙΚEΣ  ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ:
Για όποιο παιδάκι γραφτεί σε δύο, ή και περισσότερα μαθήματα, ή έρθει με το αδερφάκι του η συμμετοχή για το καθένα από αυτά είναι: 50 € τον μήνα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ / ΠΑΡΟΧΕΣ:

 • Τα τμήματα είναι ολιγομελή και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 • Για την εγγραφή, συμπληρώνεται από κοντά την ειδική φόρμα εγγραφής,
 • Φέρνετε 2 μικρές φωτογραφίες (του παιδιού για την έκδοση της κάρτας μέλους και μία του ατόμου / γονέα που το παραλαμβάνει).
 • Καταβάλλετε στην γραμματεία το κόστος εγγραφής και την εισφορά του πρώτου μήνα συμμετοχής.
 • Η πληρωμή καταβάλλετε στην γραμματεία το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα.
 • Παίρνετε από την Γραμματεία την κάρτα μέλους και την φανταστική τσαντούλα ARTENS kids, (με όλα τα φοβερά υλικά που θα χρειαστούν τον πρώτο καιρό ανάλογα με τα εργαστήρια)
 • Τα μαθήματα που συμπίπτουν με τις δημόσιες εορτές αναπληρώνονται.
 • Το κόστος των κάποιων επισκέψεων σε μουσεία ή θέατρα, ειδικών γευμάτων κ.α. επιβαρύνει τους γονείς.
 • Η ARTENS τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας και το υγειονομικό πρωτόκολλο της πανδημίας.
 • Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα εργαστήρια και οι χώροι που πραγματοποιούνται τα εργαστήρια είναι αποκλειστικά για παιδιά.
 • Για οποιαδήποτε ιδιαίτερη συνθήκη αντιμετωπίζει το παιδί η διεύθυνση της ARTENS πρέπει να ενημερώνεται άμεσα.
 • Σε περίπτωση που λόγω της πανδημίας χρειαστεί να διακοπούν οι συναντήσεις μας τα μαθήματα θα γίνουν διαδικτυακά.
 • Η ARTENS έχει ειδικά διαμορφωμένο χώρο για την αναμονή των γονιών σε παρακείμενη αίθουσα με κυλικείο (τσάι, γαλλικό καφέ μπισκοτάκια τσαγιού, cup cakes, αναψυκτικά και φοβερά τοστάκια).
 • Οι γονείς κατά την διάρκεια της παραμονής τους μπορούν να πιούν το τσάι τους ακούγοντας τις μουσικές επιλογές της ARTENS, να δανειστούν κάποιο βιβλίο από την βιβλιοθήκη της ARTENS ή να εργαστούν με ασύρματο δίκτυο wi-fi.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Δηλώσετε έγκαιρα το ενδιαφέρον σας, για να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας σε συγκεκριμένα σεμινάρια, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
Με τη συμπλήρωση και αποστολή της παρακάτω φόρμας θα έρθουμε άμεσα σε επικοινωνία μαζί σας.

Μαρία Μπρανίδου
Μαρία ΜπρανίδουΗθοποιός– Εµψυχώτρια θεατρικών ομάδων – Ψυχολόγος
Σπούδασε Ψυχολογία στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο Paris V – René Descartes, απ’ όπου το 2000 έλαβε το Δίπλωμα Ψυχολογίας (Maîtrise de Psychologie). Στη συνέχεια σπούδασε Θέατρο στην Αθήνα. Το 2005 αποφοίτησε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Ως ηθοποιός έχει λάβει μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις: Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Στοά, Θέατρο Αργώ, Θέατρο Αθηνών, Θέατρο 104, Θέατρο Studio Μαυρομιχάλη, Θέατρο Μπιπ, Θέατρο Vault,Θέατρο Χυτήριο κ.ά., ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγγραφη τωρα!

Όνοματεπώνυμο*

Email*

Θέμα

Σχόλια