Project Description

Δημιουργική Γραφή για παιδιά

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για παιδιάΣτο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για παιδιά στην ARTENS με την Αλεξάνδρα Βερύκοκου θα μάθουμε ποια είναι η μυστική συνταγή των μπισκότων που έκλεψαν ο Χανσελ και η Γκρέτελ από την κακιά μάγισσα. Πού πάνε τα χάρτινα καραβάκια όταν φεύγουν από τα χέρια μας; Πώς απέκτησε η ζέβρα τις ασπρόμαυρες ρίγες της; Ποια είναι τα νέα της Διαγαλαξιακής Εφημερίδας και πώς λύθηκε η υπόθεση του παπαγάλου που μιλάει; Πολλά μικρά και μεγάλα μυστήρια αναζητούν τη λύση τους στο παιδικό τμήμα δημιουργικής γραφής της ARTENS! Ελάτε να τα λύσουμε μαζί παίζοντας με τις λέξεις, να πούμε τα παραμύθια αλλιώς, να ζωγραφίσουμε τις ιστορίες μας και μέχρι το τέλος της χρονιάς να ζωντανέψουμε το πρώτο ολόδικό μας βιβλίο!

Σημείωμα προς τους γονείς: Το μάθημα βασίζεται στους λογοτεχνικούς πειραματισμούς των παιδιών που θα ασκηθούν, μεταξύ άλλων, στην ποίηση, τη μικρή φόρμα και τον πεζό λόγο. Μαζί, θα γράψουμε χαϊκού και λίμερικ, θα αλλάξουμε τα παραμύθια, θα εξερευνήσουμε τον μοντερνισμό και τους σουρεαλιστές μέσω της black-out poetry και του κολλάζ με λέξεις, και θα έχουμε την πρώτη γνωριμία μας με τα έργα και τους ήρωες της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η άσκηση όμως αυτή της γραφής δεν έχει ως μοναδικό στόχο την παραγωγή έργου: να γράψει, για παράδειγμα, το παιδί ένα όμορφο χαϊκου, αλλά να φέρει πιο κοντά τον νεαρό μαθητή στην ίδια τη γλώσσα, να συμβάλλει δηλαδή στο χτίσιμο της αυτοπεποίθησής του όσον αφορά τη σχέση του με τη γραφή και την ανάγνωση. Η προσπάθειά μας θα είναι να ανακαλύψουμε τη μαγεία της μέσα από το παιχνίδι, αντιμετωπίζοντάς την με μια ελευθερία πέρα από κανόνες, ως εργαλείο προσωπικής έκφρασης και περιπέτειας σε ένα ασφαλές περιβάλλον όπου δεν υπάρχει σωστό και λάθος.

Συχνότητα:

 • Σάββατο 12.00 – 13.00 μ.μ. (για παιδιά  7-9 ετών)
 • Σάββατο 13.00 – 14.00 μ.μ. (για παιδιά 10-12 ετών)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:  Εγγραφές όλο τον χρόνο.

ΚΟΣΤΟΣ:  Εισφορά των μικρών φίλων της ARTENS, για το κάθε μάθημα: 60 € τον μήνα.
Εγγραφή: 30 (περιλαμβάνει την εγγραφή, την κάρτα μέλους και τα υλικά όλου του έτους)

ΕΙΔΙΚEΣ  ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ:
Για όποιο παιδάκι γραφτεί σε δύο, ή και περισσότερα μαθήματα, ή έρθει με το αδερφάκι του η συμμετοχή για το καθένα από αυτά είναι: 50 € τον μήνα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ / ΠΑΡΟΧΕΣ:

 • Τα τμήματα είναι ολιγομελή και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 • Για την εγγραφή, συμπληρώνεται από κοντά την ειδική φόρμα εγγραφής,
 • Φέρνετε 2 μικρές φωτογραφίες (του παιδιού για την έκδοση της κάρτας μέλους και μία του ατόμου / γονέα που το παραλαμβάνει).
 • Καταβάλλετε στην γραμματεία το κόστος εγγραφής και την εισφορά του πρώτου μήνα συμμετοχής.
 • Η πληρωμή καταβάλλετε στην γραμματεία το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα.
 • Παίρνετε από την Γραμματεία την κάρτα μέλους και την φανταστική τσαντούλα ARTENS kids, (με όλα τα φοβερά υλικά που θα χρειαστούν τον πρώτο καιρό ανάλογα με τα εργαστήρια)
 • Τα μαθήματα που συμπίπτουν με τις δημόσιες εορτές αναπληρώνονται.
 • Το κόστος των κάποιων επισκέψεων σε μουσεία ή θέατρα, ειδικών γευμάτων κ.α. επιβαρύνει τους γονείς.
 • Η ARTENS τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας και το υγειονομικό πρωτόκολλο της πανδημίας.
 • Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα εργαστήρια και οι χώροι που πραγματοποιούνται τα εργαστήρια είναι αποκλειστικά για παιδιά.
 • Για οποιαδήποτε ιδιαίτερη συνθήκη αντιμετωπίζει το παιδί η διεύθυνση της ARTENS πρέπει να ενημερώνεται άμεσα.
 • Σε περίπτωση που λόγω της πανδημίας χρειαστεί να διακοπούν οι συναντήσεις μας τα μαθήματα θα γίνουν διαδικτυακά.
 • Η ARTENS έχει ειδικά διαμορφωμένο χώρο για την αναμονή των γονιών σε παρακείμενη αίθουσα με κυλικείο (τσάι, γαλλικό καφέ μπισκοτάκια τσαγιού, cup cakes, αναψυκτικά και φοβερά τοστάκια).
 • Οι γονείς κατά την διάρκεια της παραμονής τους μπορούν να πιούν το τσάι τους ακούγοντας τις μουσικές επιλογές της ARTENS, να δανειστούν κάποιο βιβλίο από την βιβλιοθήκη της ARTENS ή να εργαστούν με ασύρματο δίκτυο wi-fi.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Δηλώσετε έγκαιρα το ενδιαφέρον σας, για να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας σε συγκεκριμένα σεμινάρια, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
Με τη συμπλήρωση και αποστολή της παρακάτω φόρμας θα έρθουμε άμεσα σε επικοινωνία μαζί σας.

Αλεξάνδρα Βερύκοκου
Αλεξάνδρα ΒερύκοκουΣυγγραφέας - Εκπαιδευτικός
Η Αλεξάνδρα Βερύκοκου είναι διπλωματούχος του μεταπτυχιακού τμήματος Δημιουργικής Γραφής της Παιδαγωγικής Σχολής Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όπου και αρίστευσε. Έχει σπουδάσει Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Άμπερντην της Σκωτίας (MA Honours). Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ρωσικά. Έχει εργαστεί ως κειμενογράφος/ αρθογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά, εταιρείες, τηλεοπτικές εκπομπές, ιστοσελίδες, κ.α. Το 2015 εκδόθηκε η πρώτη της ποιητική συλλογή Ταΐζοντας τον σκύλο (Γαβριηλίδης), ενώ ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες. Διδάσκει δημιουργική γραφή σε παιδιά δημοτικού από το 2014 σε ιδιωτικά καλλιτεχνικά εργαστήρια και δημοτικά σχολεία στο πλαίσιο της απογευματινής ενισχυτικής διδασκαλίας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγγραφη τωρα!

Όνοματεπώνυμο*

Email*

Θέμα

Σχόλια