Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 στις 21:00, την πολυβραβευμένη σουηδική σάτιρα του Ruben Östlund Το Τετράγωνο (The Square), που προβλήθηκε το 2017.

Ταινία πέρα για πέρα αληθινή, βασισμένη σε υπαρκτά περιστατικά στο χώρο της Τέχνης (ακόμα και “το τετράγωνο” της ιστορίας είναι στην πραγματικότητα έργο του ίδιου του Έστλουντ), ακολουθεί με ευφυέστατο τρόπο τους δρόμους του σύγχρονου ευρωπαϊκού κινηματογράφου. Με γενναιόδωρες δόσεις σουρεαλισμού, όσο και βιτριολικού χιούμορ, Το Τετράγωνο αρνείται να δώσει απαντήσεις και με ευγένεια επιτρέπει στον κάθε θεατή να βρει ό,τι νομίζει μέσα στα όριά του – συμβολικά το ίδιο ισχύει και για τα όρια του κινηματογραφικού κάδρου. Γύρω όμως από ένα τετράγωνο, όλος ο επίσης περιφραγμένος, “τακτοποιημένος”, και τελικά εχθρικός κόσμος της Τέχνης, καταρρέει. Ο σαρκασμός αυτού του αριστουργήματος στρέφεται και εναντίον του εαυτού του.

Ο Ruben Östlund υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία, ενώ πρωταγωνιστές είναι το alter ego του Claes Bang, η Elisabeth Moss, ο Dominic West και ο καταπληκτικός Terry Notary.

Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
(καθημερινά: 12:00- 22:00) ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312