Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, στις 22:30, η ARTENS  θα παρουσιάσει την αμερικανική ταινία του Elia Kazan Ο Τελευταίος Των Μεγιστάνων (The Last Tycoon), που προβλήθηκε το 1976.

Βασισμένη στο τελευταίο και ημιτελές μυθιστόρημα του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ, Ο Τελευταίος Των Μεγιστάνων υπήρξε αντίστοιχα και η τελευταία ταινία του Ηλία Καζάν. Σε σενάριο του Χάρολντ Πίντερ, το δαντελένιο αυτό κινηματογραφικό δράμα είναι η πιο ποιητική εικόνα του αδιεξόδου και του κενού στον κόσμο του Χόλλυγουντ του ’30, με τον καταδικασμένο έρωτα να οδηγεί την ιστορία από το φως των προβολέων στο σκοτάδι. Το μελαγχολικό κύκνειο άσμα του Έλληνα σκηνοθέτη, που μας αφήνει με τα ίχνη ενός διαφυγόντος κομματιού ζωής, υποτιμήθηκε ως μη αισιόδοξο στην εποχή του, μη επιτρέποντας στο δημιουργό του να κάνει στη ζωή του άλλη ταινία. Οι ευγενικοί, χαμηλοί του τόνοι μπορούν σήμερα να διαβαστούν ως η πιο πετυχημένη κινηματογραφική μεταφορά του σπαρακτικού συγγραφέα της “Χαμένης Γενιάς”.

Μια λαμπρή ομάδα μεγάλων ηθοποιών, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, μαζί με τον Ρόμπερτ Μίτσαμ, την Ζαν Μορώ, τον Τζακ Νίκολσον, την Τερέζα Ράσσελ και τον Τόνυ Κέρτις, πλαισιώνονται από την αινιγματική Ίνγκριντ Μπόλτινγκ. Τη μουσική της ταινίας έγραψε ο μεγάλος Γάλλος συνθέτης Μωρίς Ζαρ.

Η ταινία διαρκεί 1 ώρα και 49 λεπτά.  Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312