Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα προβάλουν την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, στις 21:00, την αμερικανική ταινία του Jim Jarmusch Mystery Train, που προβλήθηκε το 1989.

Εξαιρετική στη σύλληψή της, η ιστορία του Mystery Train είναι ένα όνειρο που εκτυλίσσεται μέσα σε μια νύχτα. Διαφορετικοί άνθρωποι, σαν τα βαγόνια του τρένου που περνά, συχνάζουν στο ίδιο παρακμιακό πανδοχείο του Μέμφις, έτοιμοι να ανταμώσουν τα φαντάσματα του ροκ-εν-ρολ και του R&B. Ο Τζιμ Τζάρμους, μαζί με τον Screamin’ Jay Hawkins, τον John Lurie, τον Rufus Thomas, τον Tom Waits και τον Joe Strummer, μας ταξιδεύουν με αυτήν τη νυκτερινή αύρα. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης περιέγραφε την ταινία.του σαν μια προβολή στο μέλλον, με τους επισκέπτες να συναντούν τα ελάχιστα ερείπια ενός περασμένου αμερικανικού πολιτισμού.

Τη φωτογραφία της υπογράφει ο σπουδαίος Δανός καλλιτέχνης Robby Müller (Ο Αμερικανός Φίλος, Παρίσι Τέξας, Δαμάζοντας τα Κύματα).

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 21:00. Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων:
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr