Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα προβάλουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, στις 21:00, τη δροσερή ταινία μυστηρίου του Alfred Hitchcock Οικογενειακή Συνωμοσία (Family Plot), που προβλήθηκε το 1976.

Η Οικογενειακή Συνωμοσία είναι ειρωνικά και μια οικογενειακή ταινία. Είναι το τελευταίο θρίλερ του μεγάλου Άγγλου δημιουργού, κλείνοντας μια καριέρα πενήντα ετών, και τέσσερα χρόνια πριν το θάνατό του. Στη δεκαετία του ’70, σε μια εποχή που η φιλολογία γύρω από τον Χίτσκοκ ήταν τεράστια και που στον κινηματογράφο ήδη μεσουρανούσαν οι αντιγραφείς του, ο τετραπέρατος ηλικιωμένος σκηνοθέτης ανέτρεπε τα ίδια του τα στερεότυπα, προτιμώντας (όπως είχε κάνει και στο παρελθόν με το Ποιός Σκότωσε Τον Χάρρυ;) μια μακάβρια τρισχαριτωμένη διέξοδο. Ήταν ένα κλείσιμο ματιού στο αγαπημένο του κοινό, όπως ακριβώς στο τελευταίο πλάνο της ταινίας.

Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, μεταφέροντας στον κινηματογράφο το αγωνιώδες μυθιστόρημα του Άγγλου συγγραφέα Victor Canning, υπήρξε ιδιαίτερα σθεναρός προς το σπουδαίο σεναριογράφο Ernest Lehman (Στη Σκιά Των Τεσσάρων Γιγάντων) η ταινία να γραφτεί ως μαύρη κωμωδία. Θαυμάσιοι πρωταγωνιστές είναι ο Bruce Dern, η Barbara Harris, η Karen Black και ο William Devane. Η μουσική είναι γραμμένη από τον John Williams.

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 21:00. Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων:
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312