Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα προβάλουν την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024, στις 21:00, το ποιητικό αριστούργημα του Bernardo Bertolucci Ο Κονφορμίστας (Il Conformista), που προβλήθηκε το 1970.

Κρατώντας αποστάσεις και διαφοροποιώντας αρκετά το ομώνυμο μυθιστόρημα του Alberto Moravia, ο τότε 29χρονος Μπερτολούτσι δίνει το πιο σύνθετο ψυχογράφημα, τις ενοχές, την αλαζονεία, τη δειλία και τη βία, ενός φασίστα. Ταυτόχρονα, η ακρίβεια της ανάπλασης της εποχής του Μεσοπολέμου και η σκληρότητα που διαπνέει όλο το δράμα, τοποθετούν αυτήν την ταινία στο ψηλότερο επίπεδο των μεγάλων πολιτικών θρίλερ. Ο μοντερνισμός στα σκηνικά του μεγάλου Ferdinando Scarfiotti (Θάνατος στη Βενετία, Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας) και η φωτογραφία του Vittorio Storaro, την ανάγουν σε ένα εικαστικό θαύμα, μείγμα Μοντερνισμού του Φασισμού και Γερμανικού Εξπρεσιονισμού.

Πρωταγωνιστής είναι ο πάντα θαυμάσιος Jean-Louis Trintignant, πλαισιωμένος από την Stefania Sandrelli και την Dominique Sanda. Τη μουσική υπογράφει ο αξεπέραστος Georges Delerue.

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 21:00. Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων:
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312