Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα προβάλουν την Παρασκευή 31 Mαΐου 2024, στις 21:00, το γερμανικό πολιτικό θρίλερ των Volker Schlöndorff και Margarethe Von Trotta Η Χαμένη Τιμή της Καταρίνα Μπλουμ (Die Verlorene Ehre der Katharina Blum), που προβλήθηκε το 1975.

Η ταινία του ζευγαριού Σλέντορφ και Φον Τρότα, με τον συμπληρωματικό τίτλο Πώς ξεπετάγεται η βία και πού μπορεί να οδηγήσει, έχει κερδίσει τη θέση της στην Ιστορία σαν ένα από τα διαχρονικά μεγάλα πολιτικά δράματα. Αν και μεταφέρει το ομώνυμο μυθιστόρημα του Heinrich Böll, το σενάριο το συμπληρώνει με θαυμαστό τρόπο και το μεταμορφώνει σε ένα σκληρό κινηματογραφικό ντοκουμέντο. Η γραμμική παράθεση των βημάτων προς την καταστροφή μιας γυναίκας, τα γκρίζα χρώματα και ο ρεαλισμός του, το τοποθετούν πολύ πέρα από τη Δυτική Γερμανία της δεκαετίας του ’70. Η Χαμένη Τιμή Της Καταρίνα Μπλουμ, μαζί με τον Άνθρωπο από Μάρμαρο, το Κουρδιστό Πορτοκάλι και τις Ζωές των Άλλων, μένει στη μνήμη μας δίπλα στις πιο σημαντικές αλληγορίες του μεταπολεμικού Δυτικού Κόσμου.

Η μουσική της ταινίας είναι του πρωτοποριακού Γερμανού συνθέτη Hans Werner Henze. Πρωταγωνιστεί η συγκλονιστική ηθοποιός Angela Winkler.

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 21:00. Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων:
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312