Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 24 Mαΐου 2024, στις 21:00, το αριστοτεχνικό γαλλικό θρίλερ του Claude Chabrol Η Τελετή (La Cérémonie), που προβλήθηκε το 1995.

Ο πολύ μεγάλος Κλωντ Σαμπρόλ, στην ηλικία των 65, παραδίδει ένα ακόμα κινηματογραφικό διαμάντι, ενδεικτικό της εμμονής του στη λεπτομέρεια και της συνέπειας που διέκρινε όλην του την πορεία. Η γυναικεία μοναξιά, τα κρυμμένα μυστικά, η σιωπή, οι αντιφάσεις, η γαλλική επαρχία, το έγκλημα, και κυρίως οι ταξικές διαφορές, όλα αποτελούν μέρος του απολαυστικού κεντήματος, που ο πρωτοπόρος δημιουργός της Νουβέλ Βαγκ ύφαινε σε όλην του τη ζωή με ακρίβεια. Είναι ένας από τους λίγους κινηματογραφιστές, που τρέφουν βαθύ σεβασμό στη σκέψη του θεατή.

Το σενάριο του Claude Chabrol και της ψυχολόγου Caroline Eliacheff διασκευάζει ένα μυθιστόρημα της Αγγλίδας συγγραφέως Ruth Rendell, και σκηνοθετείται με έξοχο ρυθμό, μικρές χειρονομίες, τραπέζια και κρυψώνες, και μελέτη του ήχου. Ερμηνεύεται συγκλονιστικά από την Isabelle Huppert, την Sandrine Bonnaire, τον Jean-Pierre Cassel και την Jacqueline Bisset.

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 21:00. Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων:
στο τηλέφωνο της ARTENS  210 33 17 312
ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312