Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 10 Μαρτίου στις 20:30, την ταινία “Φρενίτις” (Frenzy) του Alfred Hitchcock

Και τι είναι η “Φρενίτις”; Είναι η προτελευταία ταινία του κορυφαίου δημιουργού, που γυρίστηκε στην Αγγλία και προβλήθηκε το 1972. Είναι ένα ευφυέστατο μαύρο θρίλερ, μπολιασμένο όπως πάντα με το σαρκαστικό χιούμορ του πιο πρωτοπόρου κινηματογραφιστή του 20ού αιώνα. Είναι η μεγαλειώδης επιστροφή του Άλφρεντ Χίτσκοκ στη χώρα όπου έφτιαξε τα πρώτα του αριστουργήματα, μετά από μια καριέρα σχεδόν τριάντα πέντε ετών στο Χόλλυγουντ, αλλά και μια επιστροφή στον παλιό αγγλικό ρεαλισμό του. Η ταινία μένει στη μνήμη του θεατή που θα τη δει, σαν ένας απολαυστικός συγκερασμός όλων των μύχιων εικόνων και φόβων ενός αξεπέραστου σκηνοθέτη. Όπως τη χαρακτήρισε ένας στενός συνεργάτης του, “είναι η ταινία ενός νέου ανθρώπου”.

Το σενάριο της “Φρενίτιδας” γράφτηκε από τον σπουδαίο Άντονυ Σάφφερ, συγγραφέα του “Σλουθ”.

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 20:30, η ταινία διαρκεί 2 ώρες περίπου. Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
(καθημερινά: 12:00- 22:00) ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312