Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα προβάλουν την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, στις 21:00, το γερμανικό αριστούργημα του Werner Herzog Αγκίρε, Η Μάστιγα του Θεού (Aguirre, Der Zorn Gottes), που προβλήθηκε το 1972.

Ταινία που έχει δώσει λαβή σε πολυάριθμες αναλύσεις ως προς τα αληθινά γεγονότα των ισπανικών ιμπεριαλιστικών εξερευνήσεων, όσο και για την εκρηκτική συνεργασία του Χέρτσογκ με τον πρωταγωνιστή Klaus Kinski, το Αγκίρε είναι βασικά ένα άφθαρτο κινηματογραφικό μνημείο. Έργο του μοναδικού γνήσιου τέκνου του Γερμανικού Εξπρεσιονισμού, ταυτίζει απόλυτα την περιπέτεια της ιστορίας του με την περιπέτεια της κατασκευής του, τον τυχοδιώκτη ήρωα με τον σκηνοθέτη. Ο τότε τριαντάχρονος Βαυαρός δημιουργός συνέλαβε την ανάγκη να βιώσει ο ίδιος, μαζί με τους συνεργάτες του στην άκρη του κόσμου, τον τρόμο και την εξαΰλωση, τη συνομιλία με το θάνατο, το τέρας του Φασισμού.

Η συγκλονιστική μουσική των Popol Vuh και η κινηματογραφική Οδύσσεια του Αγκίρε ενέπνευσε πολλές κατοπινές ταινίες, με κυριότερη το Αποκάλυψη Τώρα! Ο Βέρνερ Χέρτσογκ έλεγε, “η ταινία δεν είναι τα δικά μου όνειρα, είναι τα όνειρα όλων μας, απλώς εγώ έχω μάθει να τα διατυπώνω”.

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 21:00. Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων:
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312