Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα προβάλουν την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, στις 21:00, το εξαιρετικό αμερικανικό φιλμ νουάρ του Robert Altman Μια Σφαίρα, Ένα Αντίο (The Long Goodbye), που προβλήθηκε το 1973, και στην Ελλάδα το 1974.

Εμμονικά σατιρικός, ο πολύτιμος Ρόμπερτ Ώλτμαν μεταφέρει στον κινηματογράφο ένα αγνοημένο μυθιστόρημα του Raymond Chandler, προσθέτοντας τόνους από τον γνωστό ρεαλισμό του. Παραδίδει μια από τις πιο “μαύρες” περιπέτειες του γνωστού ήρωα Φίλιπ Μάρλοου, με το έγκλημα λουσμένο στον καυτό ήλιο της Καλιφόρνια και του Μεξικού. Το Μια Σφαίρα, Ένα Αντίο είναι μια από τις πιο συμβολικές ταινίες της δεκαετίας του ’70, αλλά και μια από τις ωραιότερες επιστροφές στον κόσμο του κλασικού φιλμ νουάρ.

Τη διασκευή για τον κινηματογράφο υπογράφει η παλαίμαχη και πολύ μεγάλη Αμερικανίδα συγγραφέας Leigh Brackett (Πάθος και Αίμα, Ρίο Μπράβο, Χατάρι), τη “σκληρή” φωτογραφία ο διάσημος Ούγγρος καλλιτέχνης Vilmos Zsigmond (Ο Ελαφοκυνηγός, Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου) και την μπλουζ νυκτερινή μουσική υπόκρουση ο John Williams. Το ρόλο του Μάρλοου, στα ίχνη του Μπόγκαρτ, ερμηνεύει απολαυστικά ο θαυμάσιος Elliott Gould.

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 21:00. Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων:
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312