Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα προβάλουν την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, στις 21:00, την αμερικανική ταινία του Blake Edwards, Breakfast at Tiffany’s, που προβλήθηκε το 1961.

Πρώτη κινηματογραφική επιτυχία του πολύ μεγάλου Μπλέηκ Έντουαρντς (Μέρες Κρασιού και Λουλουδιών, Το Πάρτυ, Ο Ροζ Πάνθηρ, Βίκτωρ Βικτώρια), το Breakfast at Tiffany’s φέρει όλα τα θέματα του σπουδαίου αμερικανού δημιουργού: ανεκπλήρωτος έρωτας, πολυκοσμία στη Νέα Υόρκη, υποκρισία στα πάρτυ, αβάστακτη μοναξιά. Οι σπαρακτικοί τόνοι, ανάμικτοι με κωμικές εκκρήξεις, έγιναν το σήμα κατατεθέν του, με αποτέλεσμα έναν κινηματογράφο εντός και εκτός του κλασσικού ρομαντικού Hollywood. Η ηρωίδα βρίσκει τελικά την ελπίδα όχι τόσο στον άνδρα, όσο στο αγαπημένο γατάκι της, απόλυτο σύντροφο στη μοναχικότητά της.

Ελεύθερα βασισμένη σε μυθιστόρημα του Τρούμαν Καπότε, το Breakfast At Tiffany’s είναι μια εξαιρετική ταινία, και πρόγονος πολλών κατοπινών ιστοριών πάνω στην αμερικανική σχιζοφρένεια (Γούντυ Άλλεν, Μάϊκ Νίκολς, Λώρενς Κάσνταν κ.ά.). Αξέχαστοι πρωταγωνιστές της είναι η Ώντρεϋ Χέπμπορν και ο Τζωρτζ Πεππάρντ, μαζί με τους γκριζόμαυρους τόνους του Αυστριακού φωτογράφου Φραντς Πλάνερ και τις μελαγχολικές μελωδίες του πολυτάλαντου Χένρυ Μαντσίνι.

Η ταινία διαρκεί 1 ώρα κα 50 λεπτά.  Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312