Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, στις 22:30, θα παρουσιάσει την πολύ σημαντική Ευρωπαϊκή κινηματογραφική ταινία του Orson Welles Η Δίκη (The Trial), που προβλήθηκε διεθνώς το 1962.

Στα μέσα της παγκόσμιας περιπλάνησής του, και μετά την αποτυχία του στο Χόλλυγουντ, ο Όρσον Γουέλλς, με απόλυτη πλέον καλλιτεχνική ελευθερία, συλλαμβάνει στις αρχές του ’60 την πιο φιλόδοξη μεταφορά σε ταινία του ανολοκλήρωτου μυθιστορήματος του Φραντς Κάφκα, πετυχαίνοντας να το εντάξει στο δικό του ασπρόμαυρο εξπρεσσιονιστικό σύμπαν. Γυρισμένη στην Γιουγκοσλαβία και στο Παρίσι, Η Δίκη είναι το αριστουργηματικό κινηματογραφικό δοκίμιο περί πολυπρόσωπης εξουσίας (Νόμος, Τέχνη, Εκκλησία) και θύματος, και αυτή που ο πιο συγκλονιστικός δημιουργός του 20ού αιώνα χαρακτήριζε ως την καλύτερη ταινία της ζωής του.

Αριστοτεχνικά δομημένη πάνω στο μπαρόκ Αντάτζιο του Τομάζο Αλμπινόνι, η Δίκη είναι γραμμένη, σχεδιασμένη, σκηνοθετημένη και μονταρισμένη από τον μεγάλο Όρσον Γουέλλς. Πρωταγωνιστές της ο πάντα συγκλονιστικός Άντονυ Πέρκινς, η Ζαν Μορώ, η Ρόμυ Σνάϊντερ, ο Ακίμ Ταμίρωφ, και φυσικά ο ίδιος ο Γουέλλς.

Η ταινία διαρκεί 1 ώρα και 50 λεπτά.  Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312