Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, στις 22:30, την συγκλονιστική Ιταλο-Γαλλική ταινία του Marco Ferreri Το Μεγάλο Φαγοπότι (La Grande Bouffe), που προβλήθηκε διεθνώς το 1973.

Έχοντας σκανδαλίσει και τρομάξει στην εποχή του, Το Μεγάλο Φαγοπότι είναι η πιο σφοδρή και ακραία – σε βαθμό σουρρεαλισμού – επίθεση εναντίον της στειρότητας της αστικής τάξης και των φορέων της εξουσίας. Το μέχρι θανάτου φαγητό και το σεξ είναι τα μόνα εργαλεία των τεσσάρων αυτοκαταστρεφόμενων ανδρών “ναυαγών” της ιστορίας, με το τελευταίο τους καταφύγιο να εντοπίζεται στο Παρίσι, κέντρο του Δυτικού Πολιτισμού, σε μια γυναικεία αγκαλιά, μέσα στο καταχείμωνο.

Το “μεγάλο αριστούργημα” είναι γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον πολύ σπουδαίο Ιταλό δημιουργό Μάρκο Φερρέρι, με πρωταγωνιστές το σπαρακτικό κουαρτέτο Μαρτσέλλο ΜαστρογιάννιΜισέλ ΠικκολίΟύγκο Τονιάτσι και Φιλίπ Νουαρέ, μαζί με την εξαιρετική Αντρέα Φερρεόλ. Η μουσική είναι του πάντα πρωτότυπου Φιλίπ Σαρντ.

Η ταινία διαρκεί 2 ώρες.  Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312