Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, στις 22:30, την Αγγλο-Ιαπωνική ταινία του Nagisa Oshima Καλά Χριστούγεννα, Κύριε Λώρενς (Merry Christmas Mr. Lawrence), που προβλήθηκε το 1983.

Υπό τη σκιά του Ντέηβιντ Λην, το αντιπολεμικό αυτό αριστούργημα είναι η Ιαπωνική αντιστροφή της Γέφυρας Του Ποταμού Κβάϊ (1957). Συγκρούοντας δυο αντίπαλους ανδρικούς κόσμους, ο δημιουργός της Τελετής και της Αυτοκρατορίας Των Αισθήσεων φτάνει μέχρι τα πραγματικά άκρα, το “σεπούκου” (χαρακίρι) και το φιλί του καταπιεσμένου έρωτα. Το Καλά Χριστούγεννα, Κύριε Λώρενς διασταυρώνει το σπαθί με το φαλλό, το μαύρο της νύχτας με το λευκό μιας πεταλούδας, την Ανατολή με τη Δύση. Όπως σωστά γράφτηκε κάποτε, μονομαχούν ο Γιουκίο Μισίμα με τον Λώρενς Της Αραβίας.

Το σενάριο αυτού του αριστουργήματος συνυπογράφουν ένας Ιάπωνας και ένας Άγγλος, ο Ναγκίσα Οσίμα με τον Πωλ Μάγιερσμπεργκ. Πρωταγωνιστούν ο Ντέηβιντ Μπόουι, ο Τομ Κόντι, ο Τακέσι Κιτάνο και ο Ριουίτσι Σακαμότο, που έχει συνθέσει και την εξαιρετική μουσική υπόκρουση.

Η ταινία διαρκεί 1 ώρα και 50 λεπτά.  Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312