Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, στις 22:30, το ελληνικό αριστούργημα του Μιχάλη Κακογιάννη “Το κορίτσι με τα μαύρα”, που προβλήθηκε το 1956.

Μια χρονιά μετά τη Στέλλα, ο Κακογιάννης εξελίσσει με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία το προσωπικό του όραμα μιας μοντέρνας εκδοχής της Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας, κάτι που χαρακτηρίζει τις πιο πρωτότυπες ταινίες του. Γυρίστηκε στην Ύδρα, σ’ ένα περιβάλλον που σπανίζει στις ελληνικές ταινίες της εποχής, και ζωγραφίζει μια εντελώς σύγχρονη Ηλέκτρα. Το Κορίτσι Με Τα Μαύρα, διασταυρώνει με μεγάλη ευγένεια δυο μακρινούς κόσμους, οδηγώντας το δράμα στη μεγάλη του Κάθαρση και αξιοποιώντας ό,τι ομορφότερο έχει κατακτήσει ο διεθνής κινηματογράφος της δεκαετίας του ’50.

Το σενάριο είναι του ίδιου του Κύπριου δημιουργού και η συγκλονιστική φωτογραφία του πολύ μεγάλου Γερμανού καλλιτέχνη Γουώλτερ Λάσσαλλυ (Τομ Τζόουνς, Γεύση Από Μέλι, Αλέξης Ζορμπάς). Η ταινία είναι το πιο σπαρακτικό κοινό πορτραίτο του ζεύγους Έλλης Λαμπέτη και Δημήτρη Χορν στον κινηματογράφο, οι οποίοι πλαισιώνονται από τους θαυμάσιους Γιώργο Φούντα, Ανέστη Βλάχο, Ελένη Ζαφειρίου, Στέφανο Στρατηγό και Θανάση Βέγγο.

Η ταινία διαρκεί 1 ώρα και 40 λεπτά.  Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312