Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα παρουσιάσει την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, στις 22:30, την γερμανική ταινία του Ingmar Bergman Μαριονέτες (Aus Dem Leben Der Marionetten), που προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 1980.

Δεύτερη και πιο σημαντική ταινία του Μπέργκμαν στη Γερμανία (η πρώτη ήταν Το Αυγό Του Φιδιού), μετά το γνωστό εκπατρισμό του για λόγους φορολογικούς, οι αριστουργηματικές Μαριονέτες είναι και μια περίεργη συνάντηση του Σουηδού σκηνοθέτη με τον Νέο Γερμανικό Κινηματογράφο. Μακριά από τις σιωπές και τους ηθοποιούς των προηγούμενων ταινιών στη χώρα του, η ταινία αυτή αναζητά μια διαφορετική και πολύ σκληρή γλώσσα – μόνον όμως στο ύφος. Συνδυάζοντας το έγκλημα, τη μάταιη ψυχανάλυση στη θέση που παλιά βρισκόταν η εκκλησία, το φως και τις σκιές της παλιάς γερμανικής παράδοσης, οι “άνθρωποι – μαριονέτες” κουβαλούν το γνώριμό του θέμα, αυτό της καταβύθισης στον κόσμο του ζευγαριού μέσα στα κλειστά σκοτεινά δωμάτια.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, και η καταπληκτική φωτογραφία, όπως πάντα, του Σβεν Νύκβιστ.

Η ταινία διαρκεί 1 ώρα και 40 λεπτά.  Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312