Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 20:30, το αγγλικό αριστούργημα του John Huston – Ο Άνθρωπος Που Θα Γινόταν Βασιλιάς (The Man Who Would Be King).

Ιδιαίτερο όνειρο του δημιουργού της για πάνω από δύο δεκαετίες, η ταινία κατάφερε να χρηματοδοτηθεί, να γυριστεί και να διανεμηθεί στους κινηματογράφους το 1975. Βάση της ένα πολύ σύντομο περιπετειώδες διήγημα του Rudyard Kipling για την πτώση δυο απατεώνων Άγγλων τυχοδιωκτών στην κατεχόμενη Ινδία της βικτωριανής αποικιοκρατίας. Η ιστορία όμως στα μαγικά χέρια του Χιούστον μετατρέπεται σε μια ακόμα μεγαλειώδη εικόνα της ύβρεως και της συντριβής του Ίκαρου, ανάμεικτη με τη γνωστή του τρέλα στα μάτια των “μικρών” ανθρώπων και το μοναδικό ιρλανδέζικο χιούμορ του. Ο Άνθρωπος Που Θα Γινόταν Βασιλιάς μένει στην ιστορία σαν το μοντέλο ενός βαθιά προσωπικού κινηματογράφου και σαν μεγαλοπρεπής αποχαιρετισμός στο κλασικό Χόλλυγουντ.

Η ταινία κυριολεκτικά λάμπει από τους μεγάλους συντελεστές της. Ο Sean Connery, ο Michael Caine και ο Christopher Plummer πρωταγωνιστούν. Το σενάριο είναι του Τζων Χιούστον, η φωτογραφία του σταθερού συνεργάτη του Oswald Morris, τα σκηνικά του θρυλικού Ούγγρου καλλιτέχνη Alexander Trauner και η πανέμορφη μουσική του Maurice Jarre.

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 20:30. Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
(καθημερινά: 12:00- 22:00) ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312