Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 στις 20:30, την αριστουργηματική γαλλική ταινία του Jean-Luc Godard Η Περιφρόνηση (Le Mépris), που προβλήθηκε το 1963.

Γνωστή σαν ένα μεγάλο μελόδραμα της Μεσογείου (βασισμένο στο μυθιστόρημα του Αλμπέρτο Μοράβια Il Disprezzo), όπως και σαν μια συνάντηση του σκηνοθέτη Godard με το ίνδαλμά του τον Fritz Lang, η Περιφρόνηση παρακολουθεί την αποσύνθεση μιας σχέσης κατά τη διάρκεια των επώδυνων γυρισμάτων μιας ταινίας. Πέρα όμως από τις κινηματογραφικές αναφορές του πρώην κριτικού των Cahiers Du Cinema, είναι ένας σπαρακτικός φόρος τιμής στα δραματικά ερωτικά τρίγωνα του μεγάλου Αυστριακού πρωτοπόρου. Είναι ένα ονειρικό φιλμ νουάρ λουσμένο στον ήλιο της Τυρρηνικής Θάλασσας.

Το σενάριο είναι του ίδιου του Godard, η εκθαμβωτική φωτογραφία του μόνιμου συνεργάτη του Raoul Coutard και η συγκλονιστική μουσική του πολύ μεγάλου Γάλλου μουσικού Georges Delerue. Πρωταγωνιστές η Brigitte Bardot, ο Michel Piccoli, ο Jack Palance και ο ίδιος ο Lang.

Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
(καθημερινά: 12:00- 22:00) ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312