Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, στις 20:30, Η ARTENS θα παρουσιάσει το συγκλονιστικό φιλμ νουάρ του Billy Wilder Η Λεωφόρος Της Δύσεως (Sunset Boulevard), που προβλήθηκε το 1950.

Διάσημο σαν φόρος τιμής στα φαντάσματα του βωβού κινηματογράφου, το πολυβραβευμένο αριστούργημα του Μπίλλυ Γουάϊλντερ είναι κάτι ακόμα σημαντικότερο. Είναι η κάθοδος ενός παραιτημένου ανθρώπου στην Κόλαση, και η υποταγή του σε μια γυναίκα-αράχνη, είναι η απόλυτη κυριαρχία της μοίρας, υπερβαίνοντας ακόμα και την αρχαιοελληνική της σύλληψη. Είναι ταυτόχρονα μια από τις πιο μεγάλες στιγμές της δραματικής περιόδου του δημιουργού της, και μια τολμηρή επίθεση στον κόσμο του αμερικανικού κινηματογράφου.

Η αμερικανική Λεωφόρος Της Δύσεως είναι γραμμένη από το λαμπρό δίδυμο Μπίλλυ Γουάϊλντερ και Τσαρλς Μπράκετ. Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν ο πάντα έξοχος Γουίλλιαμ Χόλντεν και η μεγάλη σταρ του βωβού Γκλόρια Σουάνσον, πλαισιωμένοι από δυο μυθικούς δημιουργούς του κινηματογράφου, τον Έριχ Φον Στροχάϊμ και τον Σέσιλ ΝτεΜιλ. Η καταπληκτική δραματική μουσική υπόκρουση είναι του μεγάλου Γερμανού μετανάστη στο Hollywood Φραντς Γουάξμαν.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο εισηγητής των Σεμιναρίων Ιστορίας Κινηματογράφου της ARTENS Πάνος Παππάς.

Είσοδος ελεύθερη
Σε όλους τους χώρους της ARTENS τηρούνται τα μέτρα προστασίας από την covid-19.
Κρατήσεις θέσεων
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312