Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 28 Απριλίου στις 20:30, την προτελευταία ταινία του Luis Bunuel Το Φάντασμα της Ελευθερίας (Le Fantome De La Liberte), που προβλήθηκε το 1974.

Πρόκειται για ένα πανέμορφο απόσταγμα όλης της ζωής και της πορείας του μεγάλου Ισπανού σουρεαλιστή. Μέσα από την ανατροπή των αστικών τρόπων και συμβόλων, την απελευθέρωση ακόμα και από τις αφηγηματικές συμβάσεις του κινηματογράφου, και την περιφρόνηση της Λογικής, σχηματίζεται μπροστά μας ένα ακόμη μνημείο κινηματογραφικής αισθητικής του προηγούμενου αιώνα. Για να απολαύσει την ταινία ο θεατής, καλείται να αποδεσμευτεί από τις γνώσεις του, τις συνήθειές του και τα ταμπού του πολιτισμού που φέρει, και να σταθεί εξίσου ελεύθερος απέναντι στην ελευθερία της. Κλείνοντας έναν κύκλο σαράντα πέντε χρόνων, η μόνη διαφορά που μπορεί να βρει κανείς ανάμεσα στο Φάντασμα της Ελευθερίας και στον Ανδαλουσιανό Σκύλο του ’29, είναι η προσθήκη της μνήμης και του χιούμορ από τον λαμπρό αιρετικό δημιουργό.

Η ταινία του Λουίς Μπουνιουέλ είναι γαλλική και το σενάριό της γράφτηκε σε συνεργασία με τον Ζαν-Κλωντ Καριέρ. Πρωταγωνιστούν ο Ζαν-Κλωντ Μπριαλύ, ο Μισέλ Λοντάλ, ο Μισέλ Πικολί, ο Ζαν Ροσφόρ, η Μόνικα Βίττι και πολλοί άλλοι ηθοποιοί.

Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
(καθημερινά: 12:00- 22:00) ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312