Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 στις 20:30, την πανέμορφη ιταλική ταινία των Paolo & Vittorio Taviani Η Νύχτα Του Σαν Λορέντζο (La Notte Di San Lorenzo).

Ο μοναδικός λυρισμός της ταινίας βρίσκεται στο ονειρικό ταξίδι που αφηγείται μια μητέρα σ’ ένα παιδάκι, μεταφέροντάς το στην αγαπημένη των σκηνοθετών ιταλική ύπαιθρο, στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με τους Παρτιζάνους και την υποχώρηση του Φασισμού, με τους μύθους, το φόβο και την πραγμάτωση των ευχών. Οι Αδελφοί Πάολο και Βιττόριο Ταβιάνι συναντούν τον Ρομπέρτο Ροσσελλίνι και μας χαρίζουν μια πολιτική και βαθειά ποιητική παραβολή, μια εναλλακτική εκδοχή του Μωυσή και της Εξόδου, βγαλμένη μέσα από μια ζεστή μητρική αγκαλιά.

Η πολυβραβευμένη Νύχτα Του Σαν Λορέντζο προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 1982 με πρωταγωνιστές τον Όμερο Αντονούττι και την Μαργκαρίτα Λοτζάνο. Το σενάριό της γράφτηκε από τους μεγάλους αδελφούς μαζί με τον παραγωγικότατο Τονίνο Γκουέρρα, η φωτογραφία είναι του σπουδαίου Φράνκο Ντι Τζιάκομο και η μεθυστική μουσική του Νικόλα Πιοβάνι.

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 20:30, η ταινία διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά. Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
(καθημερινά: 12:00- 22:00) ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312