Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, στις 22:30, η ARTENS θα προβάλει το αριστούργημα του Alfred Hitchcock “Σιωπηλός Μάρτυς” (Rear Window), που προβλήθηκε το 1954. Η εκδήλωσή μας αυτή κλείνει και τον κύκλο προβολών της χρονιάς 2018-2019.

Ο Τζέημς Στούαρτ και η Γκρέης Κέλλυ, εκτός από ήρωες της ιστορίας, παίρνουν το ρόλο θεατών ενός δεύτερου δράματος που εκτυλίσσεται στο απέναντί τους παράθυρο, οδηγώντας το μοναδικό αυτό αμερικανικό θρίλερ να είναι διαρκώς διπλό, να κινείται ανάμεσα σε αυτό που συμβαίνει στους άλλους και σε αυτό που συμβαίνει σε μας. Ο τρόμος εμφανίζεται τη στιγμή που και οι άλλοι θα κοιτάξουν εμάς, που είμαστε το ίδιο μακριά μέσα από το δικό τους παράθυρο. Είναι η πιο όμορφη και πιο σύνθετη αλληγορία για τη φύση του κινηματογράφου, απαλλαγμένη από το ναρκισσισμό που έχουν άλλες ταινίες που μίλησαν γι’ αυτόν. Ο Σιωπηλός Μάρτυς είναι η τέλεια ταινία αγωνίας, πρότυπο πάμπολλων απομιμήσεων και λαμπερό διαμάντι στο έργο του μεγάλου Άγγλου καλλιτέχνη.

Η καταπληκτική φωτογραφία είναι του μόνιμου συνεργάτη του Χίτσκοκ, του εξαιρετικού Ρόμπερτ Μπερκς, ενώ το πελώριο, σχεδόν φελλινικό, σκηνικό είναι των σπουδαίων αρχιτεκτόνων Χαλ Περέϊρα και Τζόζεφ ΜακΜίλλαν Τζόνσον.

Η ταινία διαρκεί 1 ώρα και 49 λεπτά.  Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312