Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, στις 22:30, η ARTENS θα προβάλει το αμερικανικό ερωτικό θρίλερ του Lawrence Kasdan “Έξαψη” (Body Heat), που προβλήθηκε το 1981.

Πρώτη ταινία του τότε 32χρονου σεναριογράφου Κάσνταν, εμφανίστηκε στον επίλογο της περιόδου της σεξουαλικής ελευθερίας, και στην αρχή του αμερικανικού ρηγκανισμού. Στη δεκαετία του ’80 όμως, κατέφθασε σαν ένας ταξιδιώτης από τη δεκαετία του ’40. Όλος ο κόσμος του κλασσικού φιλμ νουάρ είχε επιστρέψει: η μοίρα, ο φόνος του Αγαμέμνονα, οι ανεμιστήρες, το σκάνδαλο, η αμήχανη αστυνομία. “Είναι τόσο σωστό”, λέει στην αρχή ο άνδρας-θύμα της γυναίκας αράχνης, και σχεδόν συναινεί στην κάθοδό του στην κόλαση. Η φωτιά είναι το θέμα της ταινίας, η οποία ξεκινά με μια πυρκαϊά, τελειώνει με μια έκκρηξη, και στη διαδρομή χάνεται στον καύσωνα, στον ιδρώτα, στον πόθο, στην ασφυξία, στο τσιγάρο, στους πορτοκαλί-κόκκινους χρωματικούς τόνους. Η Έξαψη του Λώρενς Κάσνταν είναι η φαντασίωση ενός παλιού θεατή του Double Indemnity (Κολασμένη Αγάπη, 1944), του The Postman Always Rings Twice (Η Μοίρα Δεν Ξεχνά, 1946) και του The Lady From Shanghai (Η Κυρία Απ’Τη Σαγκάη, 1947).

Φλογερό πρωταγωνιστικό δίδυμο, ο Γουίλλιαμ Χερτ και η Καθλήν Τέρνερ, μαζί με τους Ρίτσαρντ Κρέννα και Μίκυ Ρουρκ. Συγκλονιστική, σε μπλουζ νυκτερινούς τόνους, η μουσική υπόκρουση του πολύ μεγάλου Τζων Μπάρρυ.

Η ταινία διαρκεί 1 ώρα και 48 λεπτά.  Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312