Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, στις 22:30, η ARTENS θα προβάλει το κύκνειο άσμα του Luis Bunuel “Το Σκοτεινό Αντικείμενο του Πόθου” (Cet Obscur Objet Du Désir), που προβλήθηκε το 1977.

Ελεύθερα μεταφέροντας το μυθιστόρημα του Πιερ Λουίς Η Γυναίκα Και Το Νευρόσπαστο (1898), ο μεγάλος Ισπανός σουρεαλιστής, στα 77 του χρόνια,  αποδεικνύει για πολλοστή και έσχατη φορά την τρομακτική του φρεσκάδα, την ακούραστη εικονοκλαστική του έκφραση και το μοναδικό του χιούμορ. Το πανέμορφο απόσταγμα όλης της ζωής και της πορείας του, όπως πάντα χλευάζει τη Λογική, λατρεύει τα όνειρα και περιφρονεί αστικούς τρόπους και σύμβολα. Το “αντικείμενο του πόθου” διχάζεται, γίνεται Γαλλίδα και Ισπανίδα γυναίκα, σαν δηλαδή τις δυο πατρίδες του Μπουνιουέλ, αφήνοντας τον μεσήλικο ήρωα της Βιριδιάνας (1961) και της Τριστάνας (1970) μετέωρο με ένα ακόμα μυστήριο. Ο σκηνοθέτης του Ανδαλουσιανού Σκύλου, μετά από πενήντα χρόνια κινηματογραφικής περιπλάνησης, μας αποχαιρετά με ένα ματωμένο νυχτικό και μια έκρηξη βόμβας τρομοκρατών.

Η ταινία του Λουίς Μπουνιουέλ είναι γαλλο-ισπανική και το σενάριό της γράφτηκε σε συνεργασία με τον Ζαν-Κλωντ Καριέρ. Πρωταγωνιστεί ο σπουδαίος Φερνάντο Ρέϋ, μαζί με την Καρόλ Μπουκέ και την Άνχελα Μολίνα.

Η ταινία διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά.  Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312