Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, στις 22:30, η ARTENS θα προβάλει την αριστουργηματική ελληνική ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου “Ταξίδι στα Κύθηρα”, που προβλήθηκε το 1984.

Η νεκρή περιοχή στην οποία αιωρείται ο μυθικός γέροντας της ταινίας, συμβολικά ταυτίζεται με το μεταίχμιο στο οποίο φτάνει το 1984 ο κινηματογράφος του Αγγελόπουλου. Έχοντας διανύσει την πρώτη του περίοδο ανάμεσα στα φαντάσματα της Ιστορίας στην ελληνική γη, ο λαμπρός δημιουργός, μπροστά στο σταυροδρόμι, ατενίζει τόσο τον προηγούμενο κινηματογράφο του, όσο και τον επόμενο. Το Ταξίδι Στα Κύθηρα περιέχει εξίσου την ιστορική ποίηση του Θιάσου (1975) και τη μελαγχολία του Τοπίου Στην Ομίχλη (1988). Τα πάντα στην ιστορία της είναι φαντασιακά, η Οδύσσεια δεν έχει τέλος, το ταξίδι είναι αποκλειστικά και μόνο εσωτερικό. Αυτή η ταινία-σταθμός είναι από ελάχιστους “καθρέφτες”, όπου η μετεωριζόμενη Ελλάδα μπορεί να βλέπει και να ξαναβλέπει τον εαυτό της.

Το σενάριο συνυπογράφουν μαζί με τον Αγγελόπουλο, ο Θανάσης Βαλτινός και ο Τονίνο Γκουέρρα, η φωτογραφία είναι του Γιώργου Αρβανίτη και η μουσική της Ελένης Καραϊνδρου. Πρωταγωνιστές, ο Μάνος Κατράκης, ο Τζούλιο Μπρότζι, η Μαίρη Χρονοπούλου, η Ντόρα Βολανάκη και ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος.

Η ταινία διαρκεί 2 ώρες και 10 λεπτά.  Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312