Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, στις 22:30, η ARTENS θα προβάλει την υπέροχη ταινία του Eric Rohmer “Μια νύχτα με τη Maud”, που προβλήθηκε το 1969.

Ριζικά αντιστρέφοντας την κινηματογραφική παράδοση της δεσπόζουσας εικόνας με επικουρικό το λόγο, ο μεγάλος Γάλλος δημιουργός μας δίνει δεσπόζοντα λόγο με δευτερεύουσα την εικόνα. Όμως τα λόγια που εκφέρονται, αν και περί ηθικής, ελάχιστη σχέση έχουν με αυτό που οι ήρωες αισθάνονται. Η επισήμως τρίτη από τις Ηθικές Ιστορίες του πρώην φιλολόγου και θεολόγου Eric Rohmer έχει όλες τις αρετές του αυστηρού και αναλυτικού κινηματογράφου του: ντοκιμαντερίστική εικόνα των ανθρώπων που συζητούν και λένε ψέμματα, ολοκληρωτική απογύμνωσή τους. Η τελική αξία των πράξεών τους είναι και η μοναδική νύξη περί ηθικής. Η (ερωτική ή ανερωτική) νύχτα που μας χαρίζει η Μωντ είναι από τις πιο αξέχαστες νύχτες του κινηματογραφικού ημερολογίου.

Εξαιρετικοί πρωταγωνιστές, ο Ζαν-Λουί Τρεντινιάν, η Φρανσουάζ Φαμπιάν, η Μαρί-Κριστίν Μπαρρώ και ο λαμπρός θεατράνθρωπος Αντουάν Βιτέζ. Η φωτογραφία είναι του μεγάλου Ισπανού καλλιτέχνη Νέστορ Αλμέντρος.

Η ταινία διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά.  Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312