Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα προβάλουν την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, στις 22:15, την ισπανο-μεξικανική ταινία τρόμου του Guillermo Del Toro “Στη Ράχη του Διαβόλου” (El Espinazo Del Diablo), που προβλήθηκε το 2001.

Τρίτη κατά σειρά ταινία του δημιουργού της, το αριστούργημα αυτό είναι και η ιδανική ταινία του Φανταστικού Σινεμά. Το φόντο του τέλους του Ισπανικού Εμφυλίου και η ποίηση, μας οδηγούν στο συνδυασμό του πολιτικού φόβου με τον παιδικό εφιάλτη. Έτσι, ο μελλοντικός δημιουργός του “Λαβυρίνθου Του Πάνα” και της “Μορφής του Νερού”, αγγίζει τόσο το επίπεδο των ταινιών του Γερμανικού Εξπρεσσιονισμού όσο και το θρυλικό Πνεύμα του Μελισσιού (1973) του Βικτόρ Ερίθε. Η Ράχη του Διαβόλου είναι η πιο ολοκληρωμένη και η πιο αγαπημένη του ταινία.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και παραγωγός της ταινίας είναι ο Πέδρο Αλμοδόβαρ. Τη μουσική έγραψε ο σπουδαίος Χαβιέρ Ναβαρρέτε, και πρωταγωνιστούν οι εξαιρετικοί Μαρίζα Παρέδες και Εντουάρντο Νοριέγα.

Η διάρκεια της ταινίας είναι 1 ώρα και 43 λεπτά. Η προβολή θα ξεκινήσει στις 22:30. Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312