Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα προβάλουν την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, στις 21:00, την αγγλική ταινία τρόμου Το Καταραμένο Σκιάχτρο (The Wicker Man), που προβλήθηκε το 1973.

Η πρώτη και πολύ τολμηρή ταινία του σκηνοθέτη Robin Hardy είναι και από τις σημαντικότερες του αγγλικού κινηματογράφου. Γραμμένη από τον Anthony Shaffer, συγγραφέα του Σλουθ και της Φρενίτιδας, είχε σαν φιλοδοξία να απομακρυνθεί από τα στερεότυπα των αγγλικών “γκραν γκινιόλ” τύπου Hammer, και να κεντρίσει το αίσθημα του φόβου στους θεατές, αποφεύγοντας πολύ προσεκτικά το αίμα και τη φρίκη. Κατέληξε σε μια πανέξυπνη σύγκρουση Χριστιανισμού και Παγανισμού στις Εβρίδες της Σκωτίας, ή και σαν παραλλαγή της ιστορίας της Ζαν Ντ’Αρκ, μη διστάζοντας συχνά να μετατρέπεται και σε μιούζικαλ. Το Καταραμένο Σκιάχτρο δίκαια χαρακτηρίστηκε, και λόγω πρωτοτυπίας και λόγω του πρωτοεμφανιζόμενου δημιουργού της, “ο Πολίτης Κέην του τρόμου”.

Πρωταγωνιστής είναι ο θαυμάσιος Edward Woodward, πλαισιωμένος από την Britt Ekland, την Diane Cilento και τον εξαιρετικό Christopher Lee, που την θεωρούσε την καλύτερη ταινία της καριέρας του.

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 21:00. Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων:
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312