Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 19 Μαΐου στις 22:30, την υπέροχη ιταλική ταινία του Pier Paolo Pasolini Μικρά Και Μεγάλα Πουλιά (Uccellacci E Uccellini).

Η ταινία θα μπορούσε χαριτωμένα να ονομαστεί “φιλοσοφική κωμωδία”, όμως κάθε όρος θα ήταν περιοριστικός για αυτήν την θαυμαστή ποιητική περιπλάνηση δυο περιθωριακών ανθρώπων-συμβόλων στο χώρο της υπαίθριας Ιταλίας, στο χώρο της σκέψης, στην Ιστορία, παρελθούσα και τωρινή, στη θρησκεία, και στο χώρο των ονείρων. Είναι μοναδική στην ιστορία του κινηματογράφου αυτή η μείξη δροσιάς, μελαγχολίας και σκληρότητας, προβληματισμών και αδιεξόδων του μαρξισμού, με τον “σλάπστικ” κόσμο του Τσάπλιν. Ο συνδυασμός επιτυγχάνεται από έναν πολύ μεγάλο και αιρετικό κινηματογραφικό ποιητή, που στις οπτικοακουστικές συνθέσεις του υπήρξε αποκλειστικά και μόνον ελεύθερος. Το Μικρά Και Μεγάλα Πουλιά προβλήθηκε διεθνώς το 1966 – όχι όμως στην Ελλάδα.

Ο Πιέρ Πάολο Παζολίνι συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηλικιωμένο πλέον σταρ των παλιών λαϊκών ιταλικών κωμωδιών Τοτό, και για πολλοστή φορά με τον θρυλικό Ιταλό διευθυντή φωτογραφίας Τονίνο Ντέλλι Κόλλι. Η μουσική της ταινίας υπογράφεται από τον χιλιοβραβευμένο μουσικοσυνθέτη Έννιο Μορρικόνε.

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 22:30, η ταινία διαρκεί 1 ώρα και 25 λεπτά περίπου. Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
(καθημερινά: 12:00- 22:00) ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312