Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, στις 22:30, η ARTENS θα προβάλει τη συγκλονιστική αμερικανική ταινία επιστημονικής φαντασίας του Richard Fleischer Νέα Υόρκη, Έτος 2022 μ.Χ. (Soylent Green), που προβλήθηκε το 1973.

Ο πολύ σπουδαίος εικαστικός Αμερικανός σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Φλάϊσερ (20 Χιλιάδες Λεύγες Υπό την Θάλασσαν, Οι Βίκινγκς, Φανταστικό Ταξίδι, Ο Στραγγαλιστής της Βοστώνης), γιος του μεγάλου Εβραιο-Πολωνού δημιουργού κινουμένων σχεδίων Μαξ Φλάϊσερ (Πόπαϊ, Μπέττυ Μπουπ, Σούπερμαν), συνέλαβε μια μνημειώδη και προφητική ιστορία οικολογικής καταστροφής και πληθυσμιακής έκρηξης με τη λιτότητα και το ρεαλισμό του κινηματογράφου της δεκαετίας του ’70. Στους αντίποδες του εξπρεσσιονιστικού Κουρδιστού Πορτοκαλιού του Κιούμπρικ και πλησιέστερα στον Σταθμό Αποχαιρετισμού του Μαρκέρ ή στο Φαρενάϊτ 451 του Τρυφφώ, το Soylent Green ξεχωρίζει με τη σοβαρότητα και την πολιτική του ωριμότητα. Είναι πρότυπο όλων των παρόμοιων δυστοπικών ιστοριών, που ακολούθησαν στον κινηματογράφο (πχ Τα Παιδιά Των Ανθρώπων, Γκάττακα), αλλά που ποτέ δεν πλησίασαν την ιδιαιτερότητα και την πρωτοτυπία του.

Θαυμάσιοι πρωταγωνιστές ο Τσάρλτον Ήστον, η Λη Τέηλορ Γιανγκ, ο Τζόζεφ Κόττεν και ο μυθικός “Μικρός Καίσαρ” Έντουαρντ Ρόμπινσον στην τελευταία σπαρακτική κινηματογραφική του εμφάνιση.

Η ταινία Soylent Green διαρκεί 1 ώρα και 32 λεπτά.  Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων
στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
ή στο email: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
info@artens.gr
www.artens.gr
210 33 17 312